Målare i Stockholm fixar fasaden

Behöver ni måla om huset? Se då till att boka en målare i Stockholm i god tid inför säsongen så att ni inte riskerar att bli utan. Här kommer några tips.

En fin fasad i en vacker kulör som passar huset vill alla husägare ha. Men färgen är först och främst till för att skydda fasaden och förhindra att fukt letar sig in. Därför är det särskilt viktigt att man målar om fasaden när det behövs och inte väntar med renoveringar.

Valet av färgtyp avgör hur ofta man behöver måla om fasaden. En laserad fasad håller i ungefär fem år medan en fasad målad med oljebaserad färg kan klara uppemot femton år. Men utsätts huset för mycket väder och vind och ligger mindre skyddat, kan man behöva måla om fasaden tidigare än så.

Välj en målare som lämnar garanti på sitt arbete

Det brukar ganska enkelt gå att se på fasaden när det är dags att måla om den. Färgen kan ha släppt och börjat flagna eller blekts av solen. Är man osäker på när det är dags kan man rådfråga en målare i Stockholm. Kostnaden för att måla om fasaden kan variera mellan olika målerifirmor och det kan därför vara klokt att ta in mer än ett kostnadsförslag.

Men man kan inte bara se till priset utan det krävs också en noggrann målare som använder kvalitetsfärg för att man ska få en fasad som håller i många år. Tryggast brukar vara att välja en målare som lämnar generös garanti på sitt måleriarbete.

12 Nov 2022