Spara pengar med solceller i BRF

Alla vet nog att man sparar in halva sin energiförbrukning om man installerar solceller på taket, men har ni räknat på hur mycket det egentligen blir per år i pengar? Det är lönsamt direkt.

Diskussionerna i en bostadsrättsförening brukar vara långdragna och högljudda när man behöver investera i något större. Vissa tycker att det behövs fler lekplatser, andra vill asfaltera parkeringarna, men helst ska inget kosta några pengar. En investering som faktiskt brukar bli en succé är att installera solceller på taken. Det är ingen som vill missa chansen till att halvera sina energikostnader och dessutom få ett överskott som går att sälja.

Vedeldning och olja är för längesedan passé. Det är också sårbart att vara helt beroende av elbolagens tariffer, och behöva tänka på om elförsörjningen kommer att räcka till för alla.

Halvera energikostnaden och få överskott på köpet

Solcellerna är i princip underhållsfria, så man behöver inte gå upp på taket och byta några lösa delar, för det finns inga sådana. På tak som är i söderläge får man maximal energi, men även i andra väderstreck lyser solen och bidrar till elförsörjningen. Det är en energi som finns till ert förfogande under dygnets alla ljusa timmar, så beställ solceller till

BRF så fort som möjligt.

Det överskott man får av solenergin kan man lagra i batterier, eller så säljer man det. Om ni räknar på att solceller håller i trettio år och man sparar 50 % av energikostnaden varje år, så förstår ni att det är en lönsam affär även över tid. Det finns stora fördelar med att använda sig av ren energi på det här sättet. Man är miljömedveten och håller sig väl framme om det skulle bli dyrare med andra energikällor.

Anlita ett seriöst företag som kommer och projekterar era solceller och som monterar dem och hjälper er att få allt på plats. Det är en bra affär för alla boende, och det är bra att man kan samordna resurser i en bostadsrättsförening. Ni får också kolla upp gällande regler beträffande bidrag att söka, för sådant ändrar sig över tid.

Det är en stor trygghet inför framtiden att ha installerat solceller, för det är ny teknik som kommer att gälla framöver. Laddstolpar är också något som står på önskelistan hos många bostadsrättsföreningar, och just tanken att man har tillgång till ström i alla väder är mycket lockande. Ta ett styrelsebeslut nu och beställ solceller till BRF.

10 Sep 2021