Valpkurs i Stockholm – mer än bara ett hunddagis

En valpkurs är mer än bara en förskola för dig och din hund. Det är hela låg-, mellan- och högstadiet. I Stockholm finns många ställen som kan hjälpa er.

I Sverige är det obligatoriskt för barn att gå i skolan. Från det år de fyller 6 år till det år de går ut årskurs 9 så är det en skyldighet för föräldrarna och vårdnadshavaren att ta barnet till skolan. Skolplikt, kallas det. Men varför har vi då inte skolplikt för våra valpar?

En hund är mer än bara något man skaffar. Det är en levande varelse med känslor och minnen och personlighet och hjärna; en egen individ. När man gör valet att skaffa en hund så går man med på att för lång tid ge dem den respekt och kärlek och förståelse de förtjänar. Och det första som måste göras är att ta dem till skolan.

Varför en valpkurs är så viktig

En valpkurs är mer än bara en förskola för din hund; det är hela låg-, mellan- och högstadiet. Kunskaperna de lär sig under valpkursen är något de kommer att ta med sig för resten av livet. Vardagsfärdigheter, samarbetsförmåga, socialisering, skötsel, inkallning, lydnad, koppelträning, stresstålighet – hundens A till Ö.

Men lika viktigt är det för dig, speciellt som ny hundägare, att du lär dig hundens språk och signaler och vet när hunden mår bra eller dåligt så att inga missförstånd sker. I Stockholm kan du hitta många ställen som erbjuder dig och din valp den utbildning ni behöver. Utbilda dig till en bättre hundägare här: valpkursstockholm.se

8 Nov 2022