Valpkurs Göteborg - frågor & svar

Hur kommer det sig att vissa hundar är lugna, harmoniska och enkla att ha att göra med medan andra hundar verkar göra exakt vad de vill? Många pekar på att olika raser har olika lynnen och att även hundar är individer. Det stämmer, men det är också att göra det lite för enkelt för sig som hundägare.

Att en hund inte lyder handlar inte om att hunden är från en specifik ras: det handlar om att du som hundägare inte hittat en bra kommunikation och lärt din hund disciplin. Det går att lära alla hundar att gå i koppel, lyda kommandon, sitta fint och att exempelvis inte skälla när någon besökare kommer. Grunderna till detta sätts vid en valpkurs i Göteborg.

En valpkurs i Göteborg är viktig att genomföra - i synnerhet för dig som aldrig haft en hund förut - och den kommer att ge dig och din hund ett bättre liv tillsammans. Vad kan man då förvänta sig av en valpkurs i Göteborg och vad ska man tänka på? Vi tittar närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor:

Fråga: Varför en valpkurs i Göteborg?

Man ska anmäla sig till en välplanerad valpkurs i Göteborg av den enkla anledningen att både du, din hund och alla andra i er närhet har nytta av den. En valpkurs ger er nycklarna till en bättre kommunikation. Hunden lär sig lyda, den lär sig gå fint i koppel, den lär sig att gå fritt och den lär sig att sitta fint. Allt detta skapar en säkrare och mer trygg hund. Samtidigt som du som ägare också slipper en massa oro. Att ha en orolig hund som man inte litar riktigt på kan skapa ångest.

Fråga: Hur ser en valpkurs i Göteborg ut?

Det finns olika varianter, men normalt så delar man in en valpkurs i två delar och där X antal träffar sker löpande under en viss tid. Mellan dessa fysiska träffar så får man olika hemuppgifter som man ska träna på. Del ett av en valpkurs i Göteborg fokuserar på att du och din hund ska lära er allt från kommandon till att exempelvis hämta saker, gå fint i koppel och att sitta och vänta. Del två handlar om vidareutveckling av allt detta och ger en djupare kunskap.

Fråga: Kan alla hundar delta?

Ja. Alla hundar är olika och detta innebär att instruktörerna anpassar kursen utifrån hundens personlighet. Menas: din hund kanske behöver tilltalas på ett sätt snarare än på det sätt som en annan hund kan hanteras. Erfarna instruktörer ger er nycklarna - oavsett vilken ras, personlighet eller lynne din hund har.

8 Aug 2022