Upptäck dolda fel i hus

Låt inte drömmen bli en mardröm. Upptäck dolda fel i ditt hus innan det är för sent. Om din nya bostad innehåller fel du inte har upptäckt kan det stå dig dyrt.

Det är inte så lätt att upptäcka dolda fel i hus, då det krävs god kännedom om var du ska leta. I en pressad situation när budgivningen är igång kanske du inte tänker på det. Efteråt kan det tyvärr stå dig dyrt. Var alltid lite extra försiktig och kontrollera innan du skriver på kontrakt. Det finns företag som har duktiga besiktningsmän. Anlita sådana innan du skriver på ett bindande avtal.

Ett hus kan ha många dolda fel. Ett exempel är om det kommit in vatten under tätskiktet i ett badrum. Kanske var det inte ordentligt tätat från början. Det är det ingen som vet. När vatten tar sig förbi en fuktspärr och stannar där kan det bildas mögel och röta. Det är ingen trevlig historia.

Dolda fel i hus är svåra att upptäcka med blotta ögat

Det krävs en bra besiktningsman för att upptäcka dolda fel i hus, då en sådan har apparater som kan mäta fukt. Trots en noggrann undersökning av ett hus kan det finnas fel som inte upptäcks förrän långt senare. Då kan köparen få ersättning för att åtgärda skadorna. Ibland är det möjligt att häva köpet. Inom ett år ska du som köpare ha upptäckt eventuella dolda fel och framföra dina klagomål till säljaren. Ett dolt fel är ett fel som funnits redan när du köpt din bostad.

7 Mar 2022