Tapas Stockholm - nyckeln till en bra utekväll

Vill ni lyckas med er utekväll i Stockholm så är maten en avgörande faktor - men också en ganska svårlöst fråga. Dels så handlar det om tycke och smak, dels om plånbokens storlek och dels också om det finns ett bord att boka. Lösningen på allt - utom möjligen det senare - är att välja tapas i Stockholm. Tapas är mer än bara mat, det är ett sätt att umgås på.

Vad är då tapas och varför ska man välja den typen av mat? Vi åker till Spanien då denna mat kommer därifrån. I Spanien så är det ganska ovanligt att man - som vi i Sverige är vana vid - beställer en förrätt och en varmrätt till middag.

Istället så väljer man en massa olika rätter som löpande serveras på bordet. Detta är hela konceptet med tapas som också kan översättas just till smårätter. Det handlar om en middag där alla i sällskapet kan få exakt den typen av mat de är sugna på - och där det inte heller spelar någon roll om suget i fråga säger fisk, kyckling, potatis, oliver, kött, chark, rotfrukter, het mat, kall mat eller exempelvis skaldjur: på rätt tapasrestaurang i Stockholm finns allt detta - och mycket, mycket mer.

Umgås genom maten

Maten är alltså nästan alltid vällagad och tillagad med fräscha, färska råvaror och komponerat med kärlek. Vi säger nästan då det trots allt finns många olika restauranger och därigenom också en varierande kvalitet dem emellan. Men, överlag: i Stockholm kommer du att hitta bra tapas - det lovar vi.

Det andra som är speciellt med just tapas är hur man äter det. Maten bjuder i sig in till ett umgänge. Man sitter nära varandra, man delar, man smakar av, man beställer in nya rätter - och genom detta så umgås, samtalar och skrattar man också.

Det är inte ovanligt att se att en middag på en tapasrestaurang i Stockholm börjar på kvällen och avslutas på natten - utan att man ens märker det. Det är hemligheten bakom den succé som stavas tapas och varför det är ett riktigt bra val för er nästa middag.

5 Sep 2023