Tankning för de bekväma

Uppdaterad: 24 mars 2021

Bilar går aldrig sönder vid en tidpunkt när det passar och detsamma gäller tankning av bilen. Men med dagens teknologi kan man tanka bilen varje natt medan man själv njuter av en god natts sömn.

Plötsligt slår mätaren över till rött och en lampa börjar blinka ilsket. Kanske har man hört att man ändå kan köra ett visst antal mil, men hur många som gäller kan vara svårt att veta. Är man ute på en längre tur så vet man kanske inte heller var nästa mack kan finnas. Den lysande lampan gällande drivmedel är en av de faktorer som få klarar utan att pulsen går upp. Även om man vet att man klarar sig så är det en indikator som tar sin plats. Många gräl med partnern och en tonåring som lånar bilen gäller just tankningen. Att man använt bilen men lämnat tillbaka den utan att tanka. Varvid nästa person som kör bilen får åka raka vägen till macken. Något som man kanske inte har tid med innan skoldagen, jobbet eller den längre resan. Det är en irritation som kan skapa en större missämja inom familjen på sikt och ändå är det något som är enkelt att undvika.

Kontakten i väggen

Att ladda upp sin telefon eller dator är mer en vana än något som kräver särskilt mycket tankeverksamhet. Oftast får man ladda upp mobilen minst en gång per dag, beroende på användning. Därför har man också ofta med sig en laddsladd vart man än går. Ungefär samma system gäller för elbilar. Men det krävs lite mer utrustning och en lite annan sladd än till mobilen. Men med hjälp av bland annat en laddbox för elbil så kan man enkelt och bekvämt fylla på bilen med energi så att den orkar köra ett bra tag. Vill man vara extra bekväm så köper man hem det som behövs och laddar bilen under natten. Så pass enkelt att till och med tonåringen kan ordna det.

Service till kunderna

Om man har en butik, restaurang eller liknande så kan man erbjuda sina kunder laddning av deras elbilar. Genom att utrusta en eller flera parkeringsplatser med laddboxar så kan kunderna komma tillbaka till parkeringsplatsen efter färdigt ärende och glatt köra vidare. Ett koncept som också kan innebära en merförsäljning. För om man vet med sig att man behöver ganska mycket laddning på bilen så kan man få längre tid att äta eller handla.

30 Oct 2020