Tandläkare i Solna – hur går det till med tandställning?

Tandställning kan du få när dina tänder har vuxit snett, om bettet är fel eller om tänderna sitter för trångt. En tandläkare i Solna kan hjälpa dig att bestämma om tandställning behövs.

Idag är det rätt vanligt med tandställningar för att rätta till fel med tänderna. Felen upptäcks för det mesta redan hos barn när de har börjat att få sina permanenta tänder. Tandläkaren upptäcker detta under de vanliga undersökningarna. Om du själv känner att du behöver en tandställning är detta något som du kan ta upp med din tandläkare i Solna. En tandställning kan vara för att du känner att dina tänder inte är raka och att det påverkar din självkänsla. Personer upp till 23 år kan få kostnadsfri tandställning hos Folktandvården. För det mesta är det tonåringar som har tandställning för att rätta till tänderna. Det finns olika val, både fast tandställning och avtagbar.

Ta beslutet tillsammans med en tandläkare

Om du ska ha en tandställning eller inte är helt och hållet ditt eget beslut. En tandläkare kan hjälpa till med att besluta om vilken tandställning som är den bästa för dig. Hur länge en tandställning behövs beror på de fel som du behöver rätta till. För det mesta brukar det vara mellan ett och två år. En tandläkare kan lägga upp en plan om hur det ska gå till med tandställningen. Ibland krävs det att du ska ta bort tänder för att du ska kunna få tandställning.

14 Aug 2021