Ta körkort med en intensivkurs i Stockholm

Det finns olika sätt att ta körkort på. Men vill man att det ska gå snabbt kan man gå en intensivkurs i Stockholm. Vad sägs om att ha ett körkort inom loppet av tretton dagar, inte illa, va?

På grund av olika anledningar hade inte Peter kunnat ta sitt körkort som det var tänkt. Han hade gjort en grundkurs och övningskört med sin mamma, men sedan hade det hänt saker som för tillfället hade satt stopp för studierna.

Nu skulle han snart fylla år. Föräldrarna märkte hans besvikelse. Han skulle inte kunna sätta sig i bilen och köra iväg alldeles själv när han fyllt. En dröm han haft sedan barnsben. Men lösningen fanns inom räckhåll. Intensivkurs för körkort i Stockholm kunde innebära körkortet i Peters hand snabbare än de trott.

Tre olika intensivkurser i Stockholm

Flera körskolor väljer att ha olika nivåer på sina intensivutbildningar. Den längsta var på tretton dagar och passade dem som nästan inte hade någon vana. En annan kurs var tio dagar och vände sig till de lite mera vana eleverna. Den tredje och sista var en riktig snabbkurs. Den var klar på korta fem dagar. Men då krävdes det att eleven hade stor vana av att köra och hade större teoretiska kunskaper.

Peter tillhörde den tredje kategorin. Kursen skulle bli tuff, men Peter skulle nog ha gjort vad som helst för det där körkortet.

När de tre veckor senare såg baklyktorna på familjens bil innan Peter försvann i en kurva var de om möjligt ännu stoltare än han.

26 Jul 2021