Stenentreprenad för inom- och utomhusmiljö

Sten har sin givna plats i våra hem och i vår närmiljö. Att använda stenentreprenad är en självklarhet av både estetiska och praktiska skäl. Sten är hållbart.

Sten kan se ut på väldigt många sätt och ha varierande egenskaper. Olika typer av bergarter används följaktligen i olika sammanhang och till olika saker. Det varierande utseendet har mestadels estetisk betydelse. Ska man exempelvis använda sten som bänkskiva i ett kök, eller som bordsskiva, väljer vi mestadels efter utseendet och litar på att materialet fungerar rent praktiskt.

I många sammanhang är det dock inte enbart utseendet som är viktigt. Sunda förnuftet säger att marmor är för ömtåligt för att användas på trottoarer i städer eller liknande. Däremot kan det passa utmärkt i en husentré eller ett sällskapsutrymme i hemmet. Å andra sidan väljer vi kanske inte någon alltför robust stenart till de utrymmena.

Enkelt och hållbart med stenentreprenad

Tomter och offentliga utrymmen är naturliga platser där det fungerar bra med stenlösningar för alla behov. Murar, väggar och planteringar och offentlig utsmyckning är områden där sten har sin givna plats. Hållbarheten och det varierande utseendet hos olika sten gör att materialet passar suveränt. Våra städer och våra trädgårdar kan inte vara utan stenen.

Sten är oersättlig vid inredning av fastigheter av olika slag och när det gäller utrymmen som kök och badrum. Golv och bänkskivor, trappor och fönsterbrädor – variationen är oändlig. Stenentreprenad med skickliga och erfarna hantverkare och yrkeskunniga kan hjälpa dig med en lösning som passar, och som både är praktisk och vacker.

28 Jan 2023