Spara tid och pengar med värmepumpar i Stockholm

Den som idag väljer att använda direktverkande el har troligen inte undersökt några alternativ. Att använda värmepumpar i Stockholm är smart och billigt.

Uppvärmning är dyrt. Det är en generell uppfattning och sanning. Hur man än vänder på saken kan man inte påstå annat än att det kostar en hel del att värma upp en bostad. Hur hög kostnaden blir beror delvis på byggnadens utformning men framför allt på vilket sätt man värmer på. Det finns många val att göra. Pellets, direktel, värmepump?

Värmepumpar kommer i flera former och utföranden numer. Vi har den stora och genomgripande värmepump som benämns bergvärmepump. Där borrar man sig ner till grundvattnet och värmer en hel byggnad med köldmedia och vatten cirkulerande i husets befintliga system. En investering för livet som sköter sig i stort sett själv.

Andra typer av värmepumpar

En enklare men väl så effektiv värmepump kallas luft-luftvärmepump. Den monteras på en yttervägg och omvandlar uteluft till varm inneluft. En enkel och effektiv värmekälla som också kan användas som AC under de perioder då det är riktigt varmt väder. Fungerar i stort sett utan underhåll även denna. Har man tvåvåningshus behöver man installera minst två. Det går förstås också att kombinera med andra värmekällor.

Tredje varianten är en luft-vattenpump som värmer i befintliga element. Alla tre varianterna har samma fördelar. De brukar mycket mindre el än traditionell uppvärmning och de använder inga fossila bränslen. Enklare kan det inte bli. Tar man kontakt med en firma som installerar värmepumpar i Stockholm får man offert och hjälp med köp och installation.

Besök denna hemsida för mer info om värmepumpar: www.varmepumparstockholm.com

28 Sep 2023