Sol i all ära, men inte alltid

Solens strålar är något som brukar eftertraktas, med all rätt. Men ibland blir det för mycket av det goda och man vill kunna skärma av solljuset. Även det med all rätt. Det fixas med markiser!

Bor du på den härliga gröna ön, nästan mitt i huvudstaden? Självfallet är det Lidingö som åsyftas. Att bo så nära stadsvimlet, men ändå på en grönskande ö är fantastiskt. Att kika ut genom fönstren och veta att man är så nära naturen, med vatten runt omkring överallt, vattenytan som glittrar av solens strålar ... underbart!

Apropå solens strålar som reflekteras i vattenytan, de kan ju reflekteras på andra ställen också förstås. Strålarna tar sig fram lite här och var, särskilt när de har så mycket vatten att studsa på. Då blir det ljust och härligt hemma. Fast det kanske inte alltid är så härligt med solljuset?

Med markiser väljer du själv när

Ljuset, solen och dess strålar är förstås oftast väldigt välkommet. Men ibland vill man kunna skärma av sig från allt detta. Ibland blir det faktiskt alldeles för starkt ljus rakt in i bostaden. Det kan vara jobbigt när man sitter och äter middag eller när man i soffan försöker se vad som händer på TV-skärmen. Som tur är, finns det något som kan råda bot på detta problem. Botemedlet heter markiser. Med markiser kan man själv styra ljusinsläppet. Dra ner när det är dags favoritprogrammet på TV:n. Dra upp när det är slut. Och fortsätt njuta av naturen och ljuset när man själv vill!

7 Jul 2021