Skrota bilen miljövänligt i Stockholm

Har det blivit dags att skrota bilen? Att skrota bilen i Stockholm är kostnadsfritt. Men det är viktigt att man lämnar den till en miljöcertifierad bilskrot.

Om bilen inte längre går att köra eller reparera är det bättre att man lämnar in den på en bilskrot och inte låter den bli stående. Detta eftersom bilen efter ett tag kan börja rosta sönder och läcka miljöfarliga vätskor. Att skrota bilen är enkelt och kostar ingenting. Man kan till och med få den upphämtad mot en mindre kostnad.

När man lämnar bilen till en miljöcertifierad bilskrot i Stockholm plockas den isär och man sorterar ut de bildelar som kan fungera som begagnade reservdelar till andra bilar. Men en bil innehåller också flera värdefulla metaller vilka återvinns så att de kan användas på nytt. Precis allt tas omhand som exempelvis krockkuddar, däck, fälgar, bilglas och vätskor.

Ibland kostar det pengar att skrota bilen

För att det ska vara kostnadsfritt att skrota bilen måste den vara komplett. Är bilen krockad, saknar delar eller har brunnit måste man betala en avgift. Det går också att lämna in andra fordon än en bil till skrotning som exempelvis husvagn, båt, motorcykel, bilsläp och snöskoter.

När man lämnar in sitt bilen för skrotning ska den vara tömd på skräp och sådant som inte tillhör bilen, men extra däck kan man dock skicka med. Det är viktigt att man får ett mottagningsbevis från bilskroten. Detta ska nämligen skickas till Transportstyrelsen som bevis på att bilen är skrotad och inte kan tas i bruk igen. Läs mer om att skrota bilen på den här hemsidan: https://www.skrotabilenstockholm.eu/

21 Jun 2022