Sista vilan för bilen

Är din bil på upphällningen och vägrar transportera dig vidare? Letar du efter en bilskrot? Vill du själv lämna din bil på skroten eller föredrar du att den blir hämtad på plats? Läs mer här.

Det är ibland med stort vemod den gamla bilen får åka till bilskroten eller, som man förr sa, bilkyrkogården. Här är det ingen pardon som väntas utan den trycks samman och packas ihop i stora berg gjorda av gammal plåt som förr var en snygg utsida på en älskad bil. Andra situationer kan vara att bilen nästan är helt ny men har blivit totalt kvaddad i en kollision med berg eller andra bilar. Det händer ju tyvärr alldeles för ofta.

Hur går egentligen en skrotning till?

Det är lätt att tro att bilen bara slängs upp i en stor metallpress men det finns ett regelverk som ska följas till punkt och pricka. En bil innehåller så mycket mer än metall. Det finns vissa delar som är miljöfarliga och måste avlägsnas först. Så först måste man ta bort alla krockkuddar genom att de detoneras. Därefter är det dags att lossa på batterier, då de är riktiga uslingar för miljön. Ett fönster som krossas kan skada många djur så de lyfts bort och läggs i en speciell hög. De luftfyllda däcken som sitter på en bil är absolut inte av metall. De tas också omhand och vem vet, kanske kan de användas på nytt, kanske säljas eller monteras på en annan bil vars enda fel är just däcken. Mer om bilskrot hittar du på denna sida: https://www.bilskrotstockholm.nu/ 

10 Jun 2021