Sanering av mark

Har du aningar eller vetskap om att din mark gömmer på giftigheter? Misstänker du att din mark behöver saneras? Letar du efter en professionell sanerare? Undrar du över hur det går till?

När ett markområde har blivit utsatt för miljöfarliga substanser, eller kanske ett giftigt utsläpp, kan de vara en god idé att sanera marken. Ofta är det så att man inte kan få bygglov om marken skulle innehålla för mycket giftiga ämnen. De kan lätt rinna ut i vatten- och avloppssystemet vilket vore rent förödande. Förgiftning kan bli ett av resultaten om farliga gifter rinner ut i vatten- och avloppssystemet. Men även skogen och marken kan bli förgiftade. Det kan innebära att din skogsfastighet dör sakta men säkert, vilket du säkert vill förhindra.

Marksanering i känsliga miljöer

När det gäller mark runt skolor och förskolor är det synnerligen viktigt att marken är sanerad. Här ska framtidens små människor vistas under lång tid. Dagarna kan bli långa, men tänker man efter är det nio långa år som de små liven ska vistas där. Varje dag kan vara lång i skolan och lägg därtill att de lämnas på fritids både före och efter skoltid. Det är en ekvation som kommer att ta fram fler timmar än man vågar räkna på. Med en sanerad och giftfri mark får vi små människor som växer sig stora utan gifter i hela sitt system. Det är en prognos som lämnar ett leende på var mans läppar. Det gäller bara att du som företagare och markägare tar ditt ansvar. Läs mer om marksanering på denna sida: https://www.marksanering.nu/

31 May 2021