Så planerar man en badrumsrenovering i Stockholm

Ska ni renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett roligt projekt som kräver en hel del planering. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm.

Ungefär vart femtonde år brukar man renovera badrummet. Till stor del beror det på att en badrumsrenovering är kostsam och måste utföras av särskilt certifierade hantverkare. Ska man renovera badrummet är det därför viktigt att man planerar ordentligt så att det blir som man vill ha det. Kanske är det också något med det gamla badrummet som inte fungerar optimalt och som man vill ändra på?

Mät upp badrummet och gör en enkel skiss där allt som ska få plats finns med. Med en skiss brukar det bli lättare att maximera ytan och tänka praktiskt. Skissen underlättar även när man ska förklara för byggfirman hur man vill ha badrummet.

En badrumsrenovering kräver särskilda hantverkare

Att välja stil, material och inredning till en badrumsrenovering är nästan det roligaste. Men det finns mycket som är fint och det är lätt att gå vilse i alla trender. Det gäller att inte glömma att man ska leva med badrummet i femton år och helst inte tröttna på det.

Badrumsinredning och material finns dessutom i alla möjliga prisklasser och det kan därför vara klokt att göra en ordentlig budget innan man börjar leta. En badrumsrenovering är inget för hemmafixaren utan kräver våtrumscertifierade hantverkare. Enklast brukar vara att anlita ett företag som är experter på att renovera badrum i Stockholm och som erbjuder totalentreprenad.

27 Feb 2023