Så skrämmer du iväg din förövare

Inget samhälle är skonat från övergrepp. Till dess att alla våldtäktsmän sitter bakom lås och bom kanske du känner dig tryggare med ett överfallslarm som aktiveras om du blir angripen.

Tyvärr är världen inte den säkra plats du skulle önska att det vore. Särskilt inte om kvällarna, särskilt inte i parkerna och särskilt inte om du är kvinna. Det är oerhört beklagligt och avskyvärt att mänskligheten inte har kommit längre än att det fortfarande begås överfall, våldtäkter och rån. Mot stackars försvarslösa människor som kanske bara ville ta en joggingtur eller promenera hem från jobbet eller krogen. Men så ser världen dessvärre ut. Det finns ingen stad, inget samhälle, som är helt fritt från överfall och kriminalitet. Men det finns medel du kan använda för att skydda dig. Ett sådant medel är exempelvis ett överfallslarm som påkallar allmänhetens uppmärksamhet.

Ingen kan undgå larmet

Förövare brukar föredra att angripa sina offer i mörker och i folktomma områden. Vittnen eller allmänhetens uppmärksamhet tycker de inte om, då flyr de gärna i panik. Därför kanske du skulle känna dig tryggare när du går hem en mörk kväll genom parken om du hade ett överfallslarm som kunde låta något fruktansvärt om du skulle bli angripen. Överfallslarmet aktiveras när någon går till attack mot dig och låter så högt att ingen i närheten skulle undgå att höra det. Det är ett effektivt sätt att försvara sig mot exempelvis våldtäktsmän. Det är sorgligt att ens ska behövas, men det är ännu värre att faktiskt bli anfallen.

20 Jul 2021