Rusta och matcha lär dig söka jobb

Visst är det svårt att vara ute i den arbetssökande världen. Det är inte så lätt att veta vad de vill ha från en. Rusta och matcha ger hjälp med jobbsök.

Visst är det helt naturligt att man inte vet hur man ska visa upp sig på en arbetsintervju. Man tycker sig ha tränat på vad man ska säga, men ändå känner man sig så oförberedd när det väl är dags för det. Det gör det inte enklare heller när man går arbetslös och självförtroendet är i botten, men det är som de säger, upp på hästen igen och gör nya försök.

Fastän det känns hopplöst, så ge inte upp. Det finns väldigt bra hjälp du kan få längs vägen med. Är du med i arbetsförmedlingen, vilket du bör vara om du inte har ett jobb, så finns det till exempel ett program som heter rusta och matcha.

Rusta och matcha kan hjälpa dig

Ibland behöver man bara lite uppfräschning om hur man ska göra när man söker jobb. Man behöver få hjälp med både att skriva ett CV och personligt brev, samt kanske öva på hur en intervju går till. Detta är något som arbetsförmedlingens rusta och matcha hjälper till med.

Utöver det så hjälper de även till med en hel del andra saker. De kan till exempel ha koll på jobb som passar dig. Försöka motivera dig till att hitta jobb som passar. De finns där för att göra det enklare för dig att komma ut i arbetslivet igen.

4 Jun 2022