Planerar du att sälja en defekt bil?

Vad är vitsen med att sälja en defekt bil? Syftet är sannolikt inte att köparen kommer att köra den. Det finns andra orsaker till att en affär är intressant.

Det finns en del människor som tycks vara födda till försäljare. De har en talang som gör att de mer eller mindre skulle kunna sälja snö på Grönland eller sand i Sahara. Att sätta fingret på exakt vad det är de “har” är svårt, men det är någon form av blandning mellan övertalningsförmåga och att inge förtroende.

Man kan lätt önska att man hade sådana egenskaper om man skulle sälja sin bil. Speciellt om bilen, för att uttrycka det milt, har sett sina bästa dagar. Det kanske rent av är en defekt eller en avställd bil. Utan en säljares bästa knep och egenskaper kanske en försäljning kan vara mycket svår.

Sälja defekt bil – det finns faktiskt köpare

Faktum är dock att det inte behöver vara särskilt svårt att sälja en avställd bil. Det är klart, om du försöker sälja en defekt bil till någon som faktiskt har för avsikt att köra den kan det bli problematiskt. Då måste du kanske ljuga, och det är varken särskilt etiskt eller lagligt att göra.

Men det finns faktiskt aktörer som skulle kunna vara intresserade av att köpa din bil, trots att den har passerat sitt bäst före-datum. Det kan nämligen finnas vissa delar som fortfarande fungerar, vilket till exempel skulle kunna vara väldigt intressant för en bilverkstad eller liknande.

3 Jul 2023