Personliga och unika gravstenar i Stockholm

En gravsten är som ett personligt minnesmärke över någon vi har förlorat och den kan se ut på många olika sätt. Här kommer några tips för de som letar efter vackra gravstenar i Stockholm.

En gravsten är som ett minnesmärke över någon vi har förlorat och den får gärna vara personlig. Gravstenen är en naturlig del av gravplatsen och det är där man ställer blommor, tänder ljus eller lägger ner en krans. Det är dit man kan gå för att minnas, sörja och samtala, själv eller tillsammans med familj eller vänner. En gravsten kan se ut på många olika sätt. Viktigast är att man väljer en sten som man själv tycker om och som man tror att även den avlidne hade gillat.

Priset på gravstenen är också viktigt

Visst är det viktigt att hitta en vacker sten till graven, men även priset måste vara rätt. Letar man efter en gravsten i Stockholm kan det löna sig att jämföra priser mellan olika företag. Det finns företag som är experter på gravstenar och som även återanvänder stenar som stått på gravar som har tagits bort. Dessa stenar är givetvis avidentifierade för länge sedan, men genom att återbruka dem gör man också något gott för miljön. De flesta gravstenar ska stå kvar under lång tid och det kan därför vara bra att även tänka på underhåll då man väljer sten. Ska gravstenen stå under ett träd kan det exempelvis vara bra att välja en slät sten eftersom smuts då inte fastnar lika lätt.

7 Feb 2022