Leva hållbart

Vill du leva lite mer hållbart men vet inte riktigt hur? Det finns mycket att göra för att leva mer hållbart och det kan vara allt ifrån att källsortera till att återanvända ditt gamla trägolv.

Nu mer än någonsin är det viktigt att du tänker på hur du lever för att så mycket som möjligt värna om planeten. Och en sak du kan börja med är att fundera på hur du lever och om du kan leva mer hållbart? Det finns massor med saker man kan göra för att leva hållbart och det kan vara att ta hand om sina sopor på rätt sätt och källsortera.

Du kan också minska ner på din shopping och du kan istället handla på second hand eftersom du då återanvänder kläder. Andra saker du kan återanvända är material när du renoverar hemma och det kan vara till exempel ett golv. Om du har ett trägolv hemma så passar det utmärkt att utföra en golvslipning istället för att köpa ett nytt golv. Med en golvslipning så kommer ditt gamla trägolv bli som nytt igen och du gör ett klimatsmart val.

Nya matvanor?

En annan sak du kan se över är dina matvanor och hur du äter. Det skulle vara mer hållbart att äta mera närproducerat eftersom man då slipper onödiga transporter. Du kan införa mer växtbaserade alternativ i din kost och det kan vara att byta ut mjölken till havremjölk istället. Väljer du växtbaserade alternativ så kommer du leva mer hållbart eftersom mycket av växthusgaserna kommer från köttindustrin.

22 Dec 2020