Lekplatsutrustning för alla barn

Barn ska kunna leka på ett tryggt sätt utan att utsättas för onödiga risker. När du väljer lekplatsutrustning är det bra om den fungerar för alla barn.

Finns det något bättre att se än glada barn som leker av liv och lust? En del sitter på gungor i olika utföranden medan andra hellre ger sig i kast med att klättra på en klätterställning. Några leker i sandlådan där det bakas sandkakor och det byggs vägar. Leken tar aldrig slut.

En lekplats byggs ofta i glada färger som stimulerar barnen till lek. Ibland kan man se att en del pedagoger, föreningar eller arkitekter föredrar att en lekplats är byggd i naturfärg och med mycket naturmaterial. Oavsett vilket skapas det lekar på alla lekplatser mellan stora och små. En lekplatsutrustning kan bidra till att alla får vara med och leka.

En lekplatsutrustning ska hålla över tid och vara säker

Barn verkar ha en inneboende aldrig sinande fantasi. Om en lekplats är byggd med eller utan klatschig färg verkar inte ha någon betydelse. Välj en leverantör av lekplatsutrustning där du hittar det du söker efter. Det viktiga är att det finns lekplatser på så många ställen som möjligt.

Viktigast av allt är att det är hög kvalitet och att säkerheten ligger i fokus när det gäller utförandet. De små eller lite större barnen ska kunna leka och utvecklas utan att det ligger några faror på lur. Det är du som beställare som gör det möjligt. Du skapar då en plats för alla barn att mötas på.

6 May 2022