Låssmed i Järfälla – för hur många har nycklar till ditt hem egentligen?

En låssmed i Järfälla är rätt person att ringa för dig som vill byta lås till lägenhet. Vet du hur många som egentligen har tillgång till din lägenhet just nu?

Vet du vem som bodde i din lägenhet innan dig? Om du köpt en bostadsrätt gör du sannolikt det. Kanske, om du flyttat in i en hyresrätt och varit del av en byteskedja. Men innan den nyss utflyttade hyresgästen? Vem bodde i lägenheten då?

Och när var det senast låsen byttes i lägenheten? Hur många tonårsdöttrar har slarvat bort nycklar på stan, vem kan tänkas ha gjort en extra kopia av nyckeln i smyg innan de lämnade in den till hyresvärden eller nästa boende? Ju mer du tänker på det här, desto större blir sannolikheten att du även börjar tänka på att byta lås.

Låssmed byter lås efter ok från hyresvärd

En låssmed i Järfälla hjälper dig som vill vara säker på att det bara är du och din familj som har tillträde till er lägenhet. Många hyresvärdar byter lås på dörrarna som rutin när de byter hyresgäst, men långt ifrån alla. Särskilt för mindre, privata hyresvärdar är det inte lönsamt att byta lås så ofta. Omsättningen på hyresgäster kan ofta vara mycket hög.

Om du bor i hyresrätt är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd innan du byter lås. Det är sannolikt något du behöver tillstånd för. Du kan också få det betalt av hyresvärden, men det är inte säkert. Det torde däremot inte finnas några problem med att du självmant kontaktar en låssmed och byter lås, när du väl fått ett ok från din värd.

9 Apr 2023