Innan du ska skrota bilen i Stockholm

Det är gratis att skrota bilen i Stockholm men du behöver tömma den på alla dina personliga ägodelar. Sedan kan du lämna den eller få den hämtad av bilskroten.

De senaste åren nyregistrerades närmare 300 000 bilar i Sverige och i genomsnitt skrotades omkring 168 000 bilar under samma tid. Totalt finns det närmare 5 miljoner bilar som rullar runt på gator och vägar.

Alla de bilar som skrotades bidrog till att minska behovet av jordens naturresurser betydligt eftersom varje bil kunde återvinnas till 95 %. Biltillverkare är skyldiga att tillverka bilar som går att återvinna eller återanvända och de har en skyldighet att använda återvunnet material i tillverkningen av nya bilar.

När du ska skrota bilen i Stockholm ringer eller mejlar du en bilskrot så får du hjälp

När du bestämt dig för att skrota bilen i Stockholm bidrar du alltså till att spara på naturresurser. En auktoriserad bilskrot eller bildemontering har skyldighet att ta hand om allt som går att återvinna och de tar dessutom hand om de miljöfarliga ämnen som finns i en bil.

Eftersom det är nödvändigt att ta hand om alla bilar som inte fungerar är det gratis att skrota bilen i Stockholm. När du kontaktat en bilskrot kommer ni överens om när bilen ska lämnas eller om den ska hämtas. Vill du få bilen hämtad betalar du bara för bärgningen.

Bilar som är kompletta, sålda i Sverige och inte är utbrända skrotas utan kostnad. Man tar också emot husvagnar och motorcyklar men då blir det avgift för skrotningen.

30 Mar 2022