Hitta din favorit bland alla bäddset

Hur länge sedan var det du unnade dig nya sängkläder och köpte ett nytt bäddset? För många så handlar det om flertalet år. Man köper inte bäddset förrän det är absolut nödvändigt. Med denna tanke så missar man också mycket av det goda i livet. Ett nytt, fräscht och snyggt bäddset ger både en bättre sömn och ett mer personligt sovrum.

En ny trend i sovrummet faller väl överens med varför man bör överväga att investera i ett nytt bäddset. Denna trend gäller bäddning av sängen. Borta är nämligen det militäriska och strikta. Du behöver inte längre spänna överkastet så att du därefter kan studsa ett mynt på sängen. Nej, faktum är att du inte alls behöver ett överkast.

Den nya trenden vad gäller bäddning handlar nämligen om det genomtänkta bohemiska. Sängkläderna ska synas och sängen ska till synes vara obäddad, men det ska finnas en tanke bakom och det bäddset som syns ska ligga i linje med de övriga färgerna och den övriga interiören i sovrummet. Detta skapar en spänning och en känsla av det bohemiska, happy-go-lucky-livet i Paris 1919.

En snygg stil som emellertid ställer krav på att sängkläderna är rena, snygga och matchar varandra - och, som sagt, övriga delar av sovrummet. Vill du ha den här stilen så bör du investera i några nya bäddset att varva mellan. Vikten av att byta blir lite mer tydlig och rekommenderat är att du bäddar rent åtminstone varannan vecka - men gärna varje.

Ta din sömn på ett större allvar

Rent generellt så är vi dåliga på att unna oss saker som ger oss bättre sömn. Vad gäller träning och vardaglig lyx kan vi spendera hur mycket pengar som helst, men när det handlar om vår sömn så drar vi igen plånboken. Det är konstigt sett till att vi spenderar en väsentlig del av vår tid i sängen - och att sömnen betyder så mycket för både vårt humör och vår prestation under den tid vi är vakna.

Genom att exempelvis se över sängen, sängkläderna, inredning och beteendet i sovrummet så kan vi skapa oss bättre förutsättningar att ta oss an vardagens alla utmaningar. Våra kroppar och vår hjärna behöver vila. Det är en fråga att ta på största allvar.

Att exempelvis frikoppla sovrummet från övriga delar av bostaden gör skillnad i detta. Ett sovrum bör vara kallare och det ska finnas möjligheter att skapa totalt mörker - vilket sker bäst genom mörkläggningsgardiner. Utöver detta så bör man fundera på att lämna mobilen utanför sovrummets dörrar. All forskning tyder på att våra vanor med telefonen förstår vår sömn och återhämtning. Att lägga mobilen åt sidan och läsa en god bok innan man ska sova - det gör skillnad.

28 Apr 2022