Flera anledningar till att du ska gå en kurs i retorik

Det finns säkert många anledningar till att man går en kurs i retorik och då är det bra att först tänka igenom varför det skulle kunna vara viktigt för just dig. Eller om det ens är det.

Vi lever i ett mediesamhälle där det gäller att påverka så många som möjligt och få följare till sina sociala sidor. Allt det här handlar om att det har blivit ett virtuellt sätt att leva. Att synas och höras har blivit en stor del av vårt dagliga liv. Många av alla dem som vill ha reda på något går alltid i första hand till nätet för att hitta sina svar och finna sina rådgivare. Det är där, på nätet, du själv kanske vill vara och informera om saker som du vet mycket om, eller till exempel kunna tipsa om en kurs som du själv ger.

Med en kurs i retorik lär du dig att fängsla dina åhörare

En retorikkurs ger dig som går den en stabil grund att stå på när det kommer till att tala inför människor i alla möjliga sammanhang. Att sitta framför en kamera och tala in i den kan vara nytt, främmande och till och med skrämmande. Men med en retorikkurs får du mer kunskap och kan hålla en lysande och fängslande monolog. Du kanske själv håller kurser och vill att de ska innehålla flera fängslande föreläsningar. Då kan en kurs i retorik sitta som handen i handsken för dig.

11 Feb 2022