Fint med markiser i Stockholms stad

I Sveriges vackra huvudstad Stockholm kan du se markiser som skyddar mot både sol och vind på många av husen. Här finns det exempel på god och smakfull design för att passa alla stilar.

En markis kan fylla många viktiga funktioner och ge utseendet på en bostad en extra skjuts. Oftast är det köparens smak och sinne för detaljer som spelar in. En randig klassisk markis håller fortfarande måttet, men den enfärgade markisen håller jämna steg med sin klassiska föregångare.

Att välja markis till din bostad eller din fastighet kan vara både lätt och svårt. Å ena sidan för att du kanske vet exakt vad du vill ha och har använt markiser innan. Då blir det ju ganska lätt. Å andra sidan kanske det är första gången du ska köpa markis och då kanske du tycker det är svårt att avgöra vilken stil på markisen som passar bäst till just din byggnad.

Markiser och deras fördelar

En markis kan installeras av olika skäl. Det vanligaste är att man vill hålla solljuset borta från husets interiör. Det kan vara hindrande för dig att solen lyser in när du sitter och arbetar vid din dator eller vill se en spännande match på tv:n. Då är det riktigt gott att kunna fälla ut en markis. Andra tillfällen är när solen gassar och vinden mojnat så luften dallrar, då är det riktigt skönt med den där skuggan som en markis ger när du njuter av dagen på din uteplats.

22 Sep 2021