Färdiglagad mat för bästa festen

Att anordna en lite större fest innebär ganska mycket stress och kräver planering och förberedelser. Man hjälper sig själv mycket genom att beställa festmaten från en cateringfirma.

Många gånger har värdinnan eller födelsedagsbarnet tillbringat flera dagar i köket med att förbereda maten, baka och se till att det inte fattas några ingredienser eller tillbehör. När festen kommer är man trött och utschasad. Köper man färdiglagad mat, exempelvis från catering i Täby, får man maten färdig och snyggt upplagd på stora festfat. Det är enkelt att bara sätta färdiga skålar på bordet med sallad, potatissallad och annat man har beställt.

Konsten att få plats med allt

Särskilt på sommaren är det svårt att härbärgera mat och tårtor, för man har begränsad plats i kylen. En midsommarfest eller ett studentkalas kan vara en verklig prövning, och att åka runt bland grannarna och låna en hylla i kylskåpet här och där innebär mycket extra spring. Ofta har de egna fester då, om de ens är hemma. Det är därför mycket bättre att beställa mat och bara behöva hämta den på ett enda ställe strax innan festen. Allergiker kan få speciell mat.

Förberedelserna är många inför festen, det ska köpas drycker som också ska förvaras kallt. När det gäller maten vill man ju att måltiden ska bli lyckad. För dem som bor i Stockholmstrakten kan det vara en riktigt god idé att anlita en catering i Täby och spara på både arbete och stress.

Inget som bränner vid eller fastnar

Man har helt enkelt mer kontroll över tiden om man beställer färdigmat. Man riskerar inte att något bränns vid i kastrullerna eller att köttet inte blir genomstekt. Tårtor är fint garnerade och inget blir misslyckat, ihopsjunket eller fastnar i formen när man ska stressa med allt i sista stund. Det är lättare att ha koll på mindre portioner som ska lagas, så till ett riktigt storkalas är det bra om man tar hjälp från proffs som har tillgång till större grytor och ugnar.

Ska man göra mat till många, måste man använda ugnen i omgångar, och det är lite pussel med det, även för den som är van att laga mat. Unna dig att vara någorlunda utvilad och fräsch när gästerna kommer, så att du även känner hur roligt det är att träffa alla och hinna vara social. Duka fint i lugn och ro och låt gästerna smaka på mat från en riktig köksmästare.

23 Nov 2020