Få skugga med en markis

Saknar du en skuggig plats att vara på utomhus under varma sommardagar? Då är det kanske dags för dig att installera en markis. En markis är perfekt som solskydd och tar inte upp någon plats.

Olika typer av markiser

Det finns flera olika markiser att välja mellan när du väl har tagit beslutet att skaffa dig en skuggig plats i hemmet. De två vanligaste typerna av markiser är fönstermarkiser och terrassmarkiser. Fönstermarkiser är perfekta för fönster som får väldigt mycket solljus. De reglerar ljusinsläppet och hjälper dig hålla rummets temperatur nere på en behaglig nivå. Terrassmarkiser är vad du har över uteplatsen för att ge din balkong, terrass eller veranda skydd mot sol och värme. De funkar även bra mot regn och gör så att du kan njuta av din uteplats i alla väder. Oftast monteras terrassmarkiser på en husvägg, men det finns även fristående markiser.

Kontakta en specialist

När du ska köpa markis finns det några saker du behöver bestämma dig för innan du slår till. Det första är var du vill ha markisen. Är det vid en balkong, terrass eller vid ett fönster? Vill du ha en elektrisk markis, en markis som sitter på väggen eller en fristående markis? Om du bor i Sollentuna och känner dig osäker på vad du vill ha, så kan du alltid kontakta ett företag som specialiserar sig på markiser i Sollentuna för att få råd. Det är även bra att anlita en markisspecialist för att se till att installationen görs på rätt sätt.

28 Jan 2021