En etablerad mäklare i Vasastan är att föredra

Det finns i Stockholm – oavsett vilken mäklare man väljer – en god chans att sälja sin bostad till ett väldigt högt slutpris. Vi menar dock, trots detta, att man ska lägga ner lite mer tid på sitt val än vad många gör. Det kan nämligen i slutändan handla om flera hundratusentals kronor om man jämför mellan slutpriset hos två stycken mäklare som ska sälja ett liknande objekt i en stadsdel som Vasastan.

Handlar det då om tur? Nej, vi anser att en mäklare och dennes högre pris beror på några avgörande detaljer i hur han jobbar jämfört med hur den andre mäklaren agerar. Vilka är då dessa punkter och hur kan en mäklare sälja en bostad till ett högre pris än den andra i Vasastan – trots att ytan på lägenheten är lika stor och området, som sagt, är detsamma? Vi radar upp skillnaderna nedan.

  • Erfarenhet. Väljer du en mäklare som jobbat i Stockholm i allmänhet och i Vasastan i synnerhet under en längre tid så kommer du att ha en fördel. Varför? Jo, för att man i Stockholm säljer både objektet och området. Kunskapen om – som i det här fallet – Vasastan kan vara ovärderlig i slutändan och vara det som gör den stora skillnaden. Erfarenheten hos en mäklare kan också innebära lite kyla. Det vill säga – en ny mäklare som saknar den rutin vi efterfrågar kanske blir för ivrig och råder dig att sälja till första bästa pris. Den mer rutinerade mäklaren ber dig ha is i magen, vänta ut marknaden och sälja i rätt läge. Han vet att Vasastan är attraktivt och han vet att de riktiga kunderna kommer om man bara väntar på dem.
  • Raka rör. Många mäklare lovar guld och gröna skogar och kan visa dig ett slutpris som gör att du i slutändan blir besviken. Det vill säga – för att få din signatur på kontraktet så säger han sig kunna sälja till ett pris som ligger väldigt högt och då han därefter inte kan leverera så kommer du att bli besviken. En mäklare med mer realistisk syn är alltid att föredra; han når sina mål och i de flesta fall mer därtill.
  • Hårt jobb. Den avgörande skillnaden är naturligtvis hur mycket tid din mäklare lägger ner. Har han för mycket på sitt bord så kommer din lägenhet i Vasastan att hamna långt ner på prioriteringslistan och det innebär att du bara blir en i mängden. Välj en dedikerad mäklare som verkligen är beredd att fokusera fullt ut på din bostad – det är värt att betala lite extra för en sådan; särskilt i Vasastan där du kan göra en väldigt, väldigt god affär i slutändan.

Läs mer om mäklare på denna sida: https://www.mäklarevasastan.nu/ 

17 Nov 2022