Elektriker i Stockholm – det är inte värt att chansa

Ska elektriska arbeten utföras i Stockholm, eller någon annanstans, är det ingen annan än en elektriker som ska utföra dem. Alldeles för mycket står på spel.

Det är inte fel att vilja hjälpa till mer hemma i och kring huset. Det är till och med en väldigt fin tanke, som säkert uppskattas hos din partner, familj eller någon annan som du bor med. Om det skulle handla om att gå ut med soporna, dammsuga, putsa fönsterna eller på sin höjd skruva ihop en Ikeamöbel, vill säga.

Ingen uppskattning lär dock ges när det handlar om jobb som enbart ska utföras av en professionell elektriker. De jobben ska du hålla dig så långt borta från som möjligt – om du inte har utbildningen, kunskapen och framför allt tillåtelsen att jobba inom det området. Allt annat kan sluta i total katastrof, förödelse och till och med död.

Elektriker – en del av riskkalkylen

Med andra ord, kontakta alltid en elektriker i Stockholm. Bli inte dumsnål och tro att du kan stå för en helt ny elinstallation i köket eller dra nya ledningar i hallen. Att chansa, och misslyckas, skulle innebära fruktansvärda konsekvenser. Och det värsta av allt är att ditt försäkringsbolag inte ersätter det.

Ersättning för skada utgår nämligen enbart om det är en auktoriserad elektriker som stått för arbetet och skrivit under papperna. Har du gjort det själv, som lekman, kan du glömma några pengar om det uppstår skada på kropp eller egendom. Har du tagit med det i riskkalkylen?

29 Mar 2023