Dags att byta till vinterdäck

Att komma ihåg att byta till vinterdäck är inte alltid så lätt. Lägg in rätt datum i kalendern så glömmer du inte. Se också till att boka tid hos däckverkstad i tid om du inte vill byta själv.

Det är mycket att hålla reda på som bilägare. Särskilt som ägare till en modern bil som, i princip, sköter sig själv är det mycket lätt att glömma bort de praktiska saker som trots allt måste göras även på en sådan. Som att byta däck, till exempel. Två gånger om året är det däckdags. Det borde vara lätt att komma ihåg, men det är det inte. Vet du ens på rak arm vilket datum som gäller för att byta till vinterdäck?

Du måste byta till vinterdäck innan december månad

Mellan 1 december 2021 och 31 mars 2022 är det obligatoriskt med vinterdäck enligt Transportstyrelsen. På många platser är det dock vinterväglag betydligt tidigare än 1 december. Sätt på vinterdäcken när du behöver, inte när du måste. Det är också en bra idé att redan nu boka tid för däckbyte hos din bilverkstad. Konkurrensen om tiderna hårdnar i takt med att allt fler bilägare behöver hjälp med att byta till vinterdäck på bilen. Tiderna då de flesta hade visst intresse för att mecka med bilar är förbi. Nu är det verkstad som gäller för de flesta. Så boka och byt medans tid är. Det är betydligt bättre att byta lite för tidigt än att köra av vägen i början på december för att du inte fått tummen ur.

6 Oct 2021