Chartra ett gemensamt färdmedel

Samåkning är både en miljömässig och ekonomisk vinst. Dessutom blir resan roligare när man umgås flera. Är ni ett sportlag, kollegor eller vänner som ska till samma plats? Ta er dit i buss!

Har man ett företag eller en förening som behöver ta sig från punkt A till punkt B är oftast första steget att koordinera samåkning. Det kan vara stökigt att försöka hitta tillräckligt många som kör bil och har tillräckligt med platser till hela gruppen. Det är sällan någon större marginal på antalet bilplatser om någon mer skall med i sista minuten eller om någon av förarna blir sjuka.

Istället för att jaga platser fram och tillbaka finns det ett enklare sätt: att hyra buss. Bussbolagen har bussar i olika storlekar som passar olika sorters sällskap. När man bokar buss berättar man vilken dag man vill boka, varifrån, vart man ska och eventuella stopp längs vägen.

Skapa lagkänsla på bussen

Ett bra koncept när man har alla samlade ombord är att göra ”lära känna”-aktiviteter eller ha enklare teambuildning på bussen. Då får medresenärerna mer att prata om och resan blir till ett positivt minne. Ge även resenärerna en chans att få koppla av en stund på resan och bara få vara.

Det finns flera olika bussbolag man kan anlita. När man ska hyra buss i Uppsala är det bra att begära offerter så man får det bästa bussbolaget för resan man tänkt genomföra. Chaufförerna har lång erfarenhet av resor och ger på så sätt en extra trygghet för passagerarna.

21 Dec 2020