Bilskrot – för dig som vill bli av med en bil i Stockholm

Du som vill bli av med en gammal bil bör ta kontakt med en bilskrot i Stockholm. De hjälper dig fimpa den trasiga kärran både miljövänligt och effektivt.

Fimpa kärran på rätt sätt. Det är faktiskt ganska lätt! Och om du har det hett om öronen kan du se till att din lokala bilskrot hämtar upp din bil där den står. Vilket kan vara bra om den inte fungerar längre, eller har blivit utbränd. Det händer faktiskt då och då i Stockholm.

Om din bil brunnit upp kommer du dock inte få någon ersättning för den från bilskroten. Vissa bilskrotar erbjuder en mindre summa pengar för att få ta hand om bilar, men då är det ofta fullt fungerande bilar med alla delar på plats saken gäller. Ingen vill ha en utbränd bil – men bilskroten kommer i alla fall ta emot den.

Allt tas om hand på en modern bilskrot

En auktoriserad bilskrot i Stockholm är i princip en mindre återvinningscentral. I dag är miljötänket mycket starkt på landets bilskrotar, och du kan vara säker på att alla delar av din bil som kan återvinnas kommer att göra bli återvunna. Det gäller även de miljöfarliga vätskor som finns i bilen. De kommer tas omhand på rätt sätt.

Glöm dock inte att en utbrunnen bil kan vara föremål för polisutredning. Det gäller särskilt om du misstänker att någon tänt på din bil med vilje. Då gäller det att du har koll på vad som gäller rent polisiärt innan du beställer hämtning till bilskroten. Bättre att vänta lite än att vara för het på gröten.

9 Feb 2023