Arvsrätt – ett arv kan förändra livet

Många väntar hela livet på att ta emot ett arv. För andra kommer det snarare som en överraskning. Oavsett så är det lagarna inom arvsrätt som ligger bakom.

Visst är det såklart väldigt sorgligt när någon går bort. Särskilt om det är släkting. Men inget ont som inte för någonting gott med sig samtidigt. När en släkting somnar in kanske du helt plötsligt får tillgång till ett arv som du inte hade kalkylerat med. Alla har väl någon gång tänkt tanken att det inte skulle göra så mycket om det helt plötsligt visade sig att en okänd och avlägsen släkting trillade av pinn och det inte fanns några arvtagare. Förutom du. Släktingen hade kanske inga barn, ingen familj och inget testamente. Enligt arvsrätten var det du som var den enda personen kvar att ärva den dödes tillgångar.

Arvsrätt skapar ordning i dödsboet

Handen på hjärtat, arvspengar från en avlägsen släkting är antagligen inte pengar du kommer att avstå. Har du tur kan det röra sig om ordentliga summor. Kanske flera miljoner. Du kanske kan gå i pension tidigt eller köpa en båt för pengarna. Det är en himla tur det där med att det finns arvslagar i Sverige. Annars hade de där pengarna kunnat hamna var som helst. Det är bra med struktur. Ordning och reda, pengar på fredag. Eller om inte annat när en avlägsen och extremt välbärgad släkting som du inte ens visste fanns bestämmer att han eller hon har levt färdigt. Mer om arvsrätt finns på denna hemsida: www.arvsrätt.nu 

22 Apr 2022