Arbetsrättskurs – en kurs alla chefer borde gå

Det gäller att ha koll på sin arbetsrätt för att inte själv hamna i trubbel som chef. Om du inte har schysta villkor för dina anställda kan det sluta illa, oavsett om det är medvetet eller inte.

Som chef förväntas du ha koll på läget. Du har nått den position du har för att du har ansetts vara bra på att leda människor i rätt riktning och för att du har branschkompetensen som behövs. Men det går inte att förneka att du har ett väldigt stort ansvar. Ett ansvar över dina anställda och deras arbetsvillkor. Det är också ditt ansvar att människorna på din arbetsplats arbetar under schysta villkor som inte bryter mot lagen. Men här är grejen. Det är inte alltid som det är uppenbart att någonting i en persons anställning inte är okej. Därför gäller det att som chef ha stenkoll på lagen och på arbetsrätt.

En arbetsrättskurs ger dig kunskapen du behöver

Nu föreslås det inte att du ska hem och bläddra i lagboken och lusläsa varenda paragraf som har med arbetsrätt att göra. Det är inte så man lär sig lagen. Istället bör du gå en arbetsrättskurs. Då får du på ett strukturerat och pedagogiskt sätt lära dig allt du behöver veta om arbetsrätt. Hur du ska förhålla dig till det i praktiken och hur du enkelt kan kontrollera om ett avtal eller en arbetsmiljö är okej eller inte. Som sagt, det gäller att ha koll på lagen. Det kan bli väldigt tråkiga konsekvenser annars.

24 Feb 2022