Allvaret i ett narkotikabrott

Var försiktig med vad du provar på fester med vänner. Det där ofarliga preparatet kan vara narkotikaklassat och leda till ett missbruk, eller till och med till fängelse för narkotikabrott.

Du var på en fest och dina kompisar sa till dig att prova något som de tyckte var fantastiskt. Något som gjorde dig pigg och rolig. Eller det där som kunde få dig att hålla dig vaken i dygn. Men var försiktig med vad du provar på, för det kan vara något som är narkotikaklassat och som till och med kan leda till fängelse. Vill du se vad som gäller för narkotikabrott, och vad som klassas som narkotika, så kan du göra en enkel sökning via internet. Men ibland kan det även räcka med det sunda förnuftet.

Narkotikabrott ökar risken för fara

I och med ett narkotikaintag kan du personlighetsförändras och plötsligt göra saker som du annars inte hade gjort. Det finns tyvärr många dödsfall som har skett då den skadade varit påverkad av droger och inte haft den vanliga noggrannheten som man brukat ha. Du kanske tar risker som du inte hade tagit annars, eller så kan det påverka kroppen mycket negativt. Men även om du klarar dig ifrån det så kan ett innehav innebära en dom för narkotikabrott. Något som dessutom kan komma att påverka resten av ditt liv. Det kan bli svårare att få arbete och bostad, och till och med förhållanden med vänner och någon partner kan påverkas. Så var noga med vad du provar på.

10 Aug 2021