Allt hänger på första intrycket

Det gäller att göra ett gott första intryck hos folk, sägs det. Man har några få sekunder på sig, efter det är sen kört. Efter den lilla stunden är andras uppfattning redan cementerad.

Man kan göra intryck med sig själv och sin egen personlighet, men även med annat. Som exempelvis med attribut och saker – materiella ting, helt enkelt. Genom att kika in i någons hem kan man till exempel få en uppfattning om hur den personen är. Sedan behöver detta egentligen inte stämma, men det är en annan femma. Om inredningen nu är med och skapar det första intrycket så känns det ganska klokt att tänka lite extra på det. Det absolut första som möter gästerna är det man bör lägga extra krut på. Vad är då det första som möter dem?

Lägg extra krut på entrén

Jo, entrén såklart. Direkt när du öppnar dörren för att välkomna dem får de en första bild av ditt hem, och därmed även av dig. Se därför till att entrén och hallen ger ett extra gott intryck. Ha det ordningsamt och undanplockat. Gärna en bukett med vackra snittblommor och ett doftljus. När gästerna tar första steget in i hallen bör de även få sätta ned fötterna på en skön och mysig entrématta. Entrémattor ska man inte underskatta. De hjälper ju till att skapa en skön känsla för gästen, både för ögonen och fötterna. Mattan bör även vara praktisk och absorbera smuts väl. Då bibehålls det snygga, städade intrycket – vilket ditt intryck vinner på. Läs mer om entrémattor på denna hemsida: https://www.entremattorstockholm.com/ 

25 Nov 2020