Advokaten är inte bara ett sällskap

Ensam är inte stark. I alla fall inte när du står åtalad som misstänkt för ett brott och ingen vill veta av dig. Då har du åtminstone en advokat som står upp för dig och som aldrig lämnar din sida.

Ibland är ensamhet snarare någonting som måste bedömas efter den subjektiva upplevelsen än ur den objektiva observationen. En person som står åtalad för ett hemskt brott kan känna sig som den ensammaste personen på hela jorden. Ensammare än vad Chuck Noland, spelad av Forrest Gump, kände sig på den öde ön i havet i filmen Castaway. Han hade åtminstone volleybollen Winston han kunde prata med som lyssnade. Men vem lyssnar på en person som står misstänkt för brott som misshandel, våldtäkt eller till och med mord? Svaret är den åtalades advokat. Och det är domaren och nämndemännens jobb att lyssna på advokaten. Indirekt på dig.

Personen du kan anförtro dig till

Det är via din advokat du talar. Din advokat står bredvid dig i ur och skur och kämpar för att ge dig bästa möjliga utfall i rättegången. Det är till advokaten du kan anförtro dig och berätta exakt vad du bär på. Det är därefter advokatens jobb att använda den informationen till din fördel. Juridik är krångligt. Därför är det skönt för dig som misstänkt att veta att du inte kommer att behöva föra din egen talan. Kanske räcker det inte hela vägen, men vad du vet är att det hade gått betydligt värre om du inte hade haft en advokat. Läs mer om brottmålsadvokat på denna hemsida: brottmålsadvokatmalmö.se

19 Jul 2021