Advokatbyrå i Göteborg som hjälper dig som har blivit utsatt för våldtäkt

Har du eller någon du känner blivit utsatt för en våldtäkt? Ta då hjälp av en erfaren advokat i Göteborg som är specialiserad på sexualbrott. Här är några tips.

Har du eller någon du känner blivit utsatt för en våldtäkt ska ni kontakta en erfaren advokat som är specialiserad på sexualbrott. Många som har utsatts för ett sexuellt övergrepp tycker att det är svårt att tala om det. Det är inte heller ovanligt att man försöker förtränga det som hänt eller att man skuldbelägger sig själv.

En advokat som är specialiserad på sexualbrott är väl insatt i problematiken och vet vilka känslor och problem som man som brottsoffer ofta tampas med, även kulturellt. Det är aldrig försent att anmäla ett sexualbrott men det bästa är så klart att anmäla det precis efter att det har skett. Detta eftersom man då kan säkerställa dna-bevis från gärningspersonen.

Vid våldtäkt har man som brottsoffer rätt till ett målsägarbiträde

Sexuella övergrepp och våldtäkter i Göteborg är ett allvarligt brott. Därför behöver man som brottsoffer experthjälp. Tycker man att det känns olustigt och otryggt att direkt kontakta polisen eller en advokat kan man först vända sig till kvinnojouren eller kriscentrum för män. Då kan de fungera som stöd och vara med när man sedan kontaktar polisen och en advokat.

Om det sexualbrott man har blivit utsatt för kan leda till att gärningspersonen får fängelse har man rätt till ett målsägarbiträde. Det betyder att det då är staten som betalar advokatens lön. Man har också rätt att själv välja advokat och bör så göra.

10 Jun 2023